ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Email. info@giannakopoulosmills.gr - Τ: (+30) 24620 84410
Ψωμί ολικής άλεσης

Ψωμί ολικής άλεσης

ΥΛΙΚΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Αφού διαλύσουμε τη μαγιά σε νερό, τη ρίχνουμε στη λεκάνη, μαζί με 500 γραμμάρια νερό, τη ζάχαρη και στο τέλος το αλάτι. Καθώς ζυμώνουμε, ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι το ζυμάρι να «γυαλίσει». Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου, μορφοποιούμε, και σκεπάζουμε τα ζυμάρια με πετσέτες, τα οποία αφήνουμε να ωριμάσουν για μιά ώρα περίπου σε ένα ζεστό σημείο. Ψήνουμε στους 220 C για 35 λεπτά περίπου.