Μανιταρόπιτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να «γυαλίσει» . Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλάκια. Με τον πλάστη ανοίγουμε το ένα μπαλάκι και λαδώνουμε καλά. Το διπλώνουμε διαδοχικά 2 φορές, λαδώνοντάς το καλά την κάθε φορά. Τέλος, ξαναδιπλώνουμε στη μέση, και το ανοίγουμε με τον πλάστη. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλο στον πάτο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε τα κρεμύδια, την πιπεριά και τέλος τα μανιτάρια. Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και μια κούπα νερό και αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Απλώνουμε τη γέμιση, αφού έχει κρυώσει και σκεπάζουμε το ταψί με ένα φύλλο, το οποίο πλάθουμε με τον ίδιο τρόπο, όπως κάναμε και στη βάση. Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
© 2024 ΜΥΛΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - ΑΡ. ΓΕ.Μ.Η.: 46814418000
κατασκευή ιστοσελίδων iframe