Τσουρέκι Πολίτικο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Υλικά για το γλάσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θερμαίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό, ρίχνουμε τη μαγιά μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε 100 γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου σε θερμό μέρος να φουσκώσει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μαχλέπι το κακουλέ και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη τα αυγά και τη μαγιά με το γάλα. Ζυμώνουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο, αφού προηγουμένως το έχουμε λιώσει στο φούρνο. Ζυμώνουμε καλά, μέχρις ότου έχει απορροφηθεί όλο το βούτυρο. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μιάμιση με δύο ώρες. Στη συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε τεμάχια σχήματος και μεγέθους που επιθυμούμε, και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Ψήνουμε στους 170 Cο, για 30-40 λεπτά. Γλάσο: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά, και όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να λιώσει. Περιλούζουμε τα τσουρέκια αφού κρυώσουν και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
© 2024 ΜΥΛΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. - ΑΡ. ΓΕ.Μ.Η.: 46814418000
κατασκευή ιστοσελίδων iframe